вторник, 6 декември 2011 г.

Кекс с оризово брашно и какао



Продукти:

2-3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разстопено масло/олио
2-3 с.л. какао на Йоткер
1 ванилия
1 ч.ч. оризово брашно (Панино)

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се маслото, какаото и ванията. Разбърква се добре и накрая се добавя оризовото брашно, като се бърка до поемането му. Изсипва се на тънък слой в тавичка с диаметър 28-30 см.
Пече се на 170 градуса за около 15 минути. Остава леко влажно в средата. Може да се сиропира с шоколадова глазура или с разтворено какао с малко захар и масло.
Би служил и за основа на торта

5 коментара:

  1. А може ли оризовото брашно да се замени със Бадемово или Кокосово?

    ОтговорИзтриване
  2. Много лесна изглежда рецептата... Колко му е да се занъркат няколко яйца, брашно и какао...???

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотен сладкиш! Сиропирах го с глазура с какао и стана превъзходен. Благодаря за рецептата

      Изтриване