сряда, 15 юли 2009 г.

Безглутенови Оризови сладки и кексчета





Оризови сладки
300 г оризово брашно (в домашни условия се получава, като се смели ориз с кафемелачка)
около 125 мл хладка вода
1 яйце
2 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
Прави се квас от маята, захарта и водата. Оставя се на топло. Когато шупне, се добавят оризовото брашно, солта и яйцето. Замесва се меко тесто, в което, ако е необходимо, се добавя още вода (или мляко).
Тестото се пресипва в намазнена форма и се оставя да втасва.
Когато обемът на тестото се увеличи двойно, се слага да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Пече се около 30 мин.
Охлажда се върху решетка (за да не се намокри долната кора).

Оризови Кексчета

Четири яйца и една чаена чаша захар се разбиват добре.
Прибавят се една чаена лъжица сол, лимонов сок ( или кора от лимон ), една чаена чаша оризово брашно, три супени лъжици разтопено масло.
Разбива се отново и се пече на 180 градуса в тавичка.

Пандишпанен Сладкиш

Една чаена чаша царевичен грис, една чаена чаша оризово брашно, две чаени лъжици бакпулвер, една чаена лъжица сол, една и половина чаени чаши мляко и 1 лъжица захар се смесват и разбиват добре.
Пече се на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар