четвъртък, 17 март 2011 г.

Меденки











Продукти:

1 яйце
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. мед
1/2 к.ч. олио
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
1 ванилия
250 гр. безглутеново брашно
Яйцето, захарта и меда се разбиват с вилица или тел. Прибавя се олиото и се разбърква докато се усвои от сместта. Добавят се содата, канелата и ванилията. Прибавя се брашното и се замесва тесто, от което с леко намазнени ръце се оформят топчета с големината на малък орех, имайте в предвид че докато се пекат почти си удвояват размера!!! Нареждаме ги в тава, върху намазнена пекарска хартия. Пекат се в загрята на 180 гр. фурна , за 12 мин.Оставят се да изстинат и се слепват със сладко две по две - може с шипков мармалад,станаха страхотни!!!Ако се оставят най-малко за два дни затворени, в кутия с капак - омекнат.
По рецепта от Полина Николова

Няма коментари:

Публикуване на коментар