Продукти:
1/2 пакет оризови кори
2 яйца
150 гр. сирене
масло
олио за намазване
Дозата е за малка тавичка.
Приготвя се плънка от разбитите яйца и натрошено сирене.
Корите се потапят за малко в леко топла вода, само да се намокрят и омекнат леко.
Разстилат се и се намазват с плънката по цялата ширина или плънка в средата на редичка. Навиват се на рулце и се слагат в намазаната с олио тава. Кората се обръща, за да се намаже леко и от двете страни. Кората се поставя на охлюв във средата, а следващите кори се завиват около нея. Намазва се отгоре с малко масло.
Пече се около 30 минути на 170 градуса, средно положение на фурната. Може да се сложи 1 купичка с вода във фурната след 15 минути, за да не става много суха.
Оризовите кори не поемат много мазнина, затова не прекалявайте с нея.
По желание готовите с плънка рулца могат да се изпържат в тиган до зачервяване.
В плънката може да се добави праз лук, пресен лук, лапад..., но малко количество. Това количество на снимката е от 6 кори - за 2-3 хапвания на детенце.
вторник, 17 май 2011 г.
Вита баница с оризови кори
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво баничката е супер
ОтговорИзтриванеОризови кори, може да откриете тук:
ОтговорИзтриванеhttp://dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=104