Продукти:
2-3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разстопено масло/олио
2-3 с.л. какао на Йоткер
1 ванилия
1 ч.ч. оризово брашно (Панино)
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се маслото, какаото и ванията. Разбърква се добре и накрая се добавя оризовото брашно, като се бърка до поемането му. Изсипва се на тънък слой в тавичка с диаметър 28-30 см.
Пече се на 170 градуса за около 15 минути. Остава леко влажно в средата. Може да се сиропира с шоколадова глазура или с разтворено какао с малко захар и масло.
Би служил и за основа на торта
вторник, 6 декември 2011 г.
Кекс с оризово брашно и какао
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда невероятно!
ОтговорИзтриванеА може ли оризовото брашно да се замени със Бадемово или Кокосово?
ОтговорИзтриванеМного лесна изглежда рецептата... Колко му е да се занъркат няколко яйца, брашно и какао...???
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеСтрахотен сладкиш! Сиропирах го с глазура с какао и стана превъзходен. Благодаря за рецептата
Изтриване