сряда, 15 юли 2009 г.

БЕЗГЛУТЕНОВА ПИЦА


Продукти:
-1 с.л. безглутенова мая
-2 / 3 чаена чаша кафяво оризово брашно
-2 / 3 чаена чаша топла вода
-равна чаша брашно от тапиока
-1 ч.л. оцет
-2 с.л. сухо мляко или 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. соево мляко на прах
-1 ч.л. ябълков оцет
-1 ч.л. сол
-1 ч.л. неароматизиран желатин на прах

Начин на приготвяне:
Предварително затоплете фурната до 425 градуса. В съд със средна големина разбийте на малка скорост с миксер ( с обикновените по размер приспособления, не тези за тесто ) маята, брашното, сухото мляко, сол и желатина. Прибавете водата, захар, зехтин и оцет. Разбийте този път на висока скорост 3 минути. Ако миксерът се удря в купата, тестото става доста твърдо. В такъв случай прибавете, ако е необходимо малко вода- по 1 с.л. от време на време, докато се получи меко тесто.
Поставете сместа в тавичка с желаната големина, предварително намазана с масло. Поръсете по желание с оризово брашно. Повдигнете тестото в краищата, за да се задържат добре продуктите върху тестото. Печете 10 мин. Махнете от печката. Сложете отгоре любимия Ви сос и предпочитани добавки. Печете още 20- 25 мин., докато се получи приятно зачервяване.

Калории- 180 ( 20 % от мазнините ); мазнини- 4 г., белтъчини- 4г., въглехидрати- 32г., холестерол- 0 мг.
Тази рецепта е преведена от книгата на Карол Фенстер, д.н.- " Безглутенови рецепти ". В нея ще намерите и описание на приготвяне на чудесен сос за пица без мазнини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар