сряда, 15 юли 2009 г.

Безглутенов Ябълков кейк


ПРОДУКТИ:
1 яйце
7 мерителни лъжички соево мляко ( напр. Nutrilon soya )
1- 2 ч. л. кристална захар
1 средно голяма ябълка
100 грама безглутенова смес ( брашно )
1 / 2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. олио
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:Яйцето, соевото мляко и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се настърганата ябълка, предварително разбъркана със содата, брашното и олиото. Сместа се доразбива и се изсипва в малка правоъгълна кексова форма, намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса около 15 минути.

От Галина

Няма коментари:

Публикуване на коментар