сряда, 13 април 2011 г.

Бонбони от моркови



Продукти:

600 гр. настъргани моркови
400-500 гр. захар
1-2 щипки лимонена к-на
50-100 мл. вода
В тенджера се слагат моркови+ захар+ вода.
Вари се на слаб огън, течността трябва да изври и да се сгъсти сместа. Към края доста се бърка, за да не се карамелизират морковите. 5-10 мин преди да се махне - се слага лим. к-на.
Когато изстине се оформят топчета, които се овалват в:
- смлени орехи (или др. ядки, по желание)
- кристална захар
- кокосови стърготини
и всичко каквото ви хрумне.
Ако искаш по-сладки бонбони - слагаш повече захар.
Зависи много и от морковите, защото някои поначало са по-сладки, други не.
За да са по-здравословни може да се намали захарта, напр. морков:захар - 2:1

Няма коментари:

Публикуване на коментар