петък, 1 април 2011 г.

Кекс с тиква и ябълка



1 ч.ч. сварена и намачкана тиква
1/2 ч.ч. олио или зехтин
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. безглутеново брашно
1 ч.л.сода
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 ябълка
3/4 ч.ч. орехи

Оригиналната рецепта е с 1/2 кисело мляко,но аз не сложих ,защото още мляко не ядем и въпреки това стана страхотен.

В голяма купа смесваме захарта,тиквата, олиото, киселото мляко и яйцата разбийте добре.
В друга купа смесете брашното, содата, солта,канелата/по желание 1/2ч.л. индийско орехче, 1/4 ч.л.карамфил/бакпулвера, смесете добре.
Излейте брашнената смес към тиквената, смесете добре. Прибавете накрая ябълките и орехите, разбъркайте с лъжица.
Изсипете сместа в намаслена форма и печете в загрята фурна на 160гр. за 1 и 15 мин. или докато кекса не е готов като проверявате с клечка, ако я извадите суха значи е готов.
Мариета Йончева

Няма коментари:

Публикуване на коментар