сряда, 15 юли 2009 г.

Безглутенова рецепта за Хляб с брашно Микс Б, Mix B Schar - Вариант 2

Това брашно става много по хубаво когато се изпозлва машина за хляб.
Рецепта:
В сух изчистен съд предназначен единствено и само за безглутеново месене на продукти слагате следните продукти:
1. Мая - 7гр. на д-р Йоткер (зелена опаковка)
2. Сол - 1 супена лъжица
3. Брашно - 0,500 кг. Mix B
4. Олио или Зехтин - 1 лъжица
5. Вода - 450-500гр. вода
Пече се като нормален хляб, но с тази специфична особенност, че трябва да се извади веднага след изпичането и да се покрие с памучна кърпа. След като изстине може да се прибере в найлонова торбичка или да се нареже на филийки и да се замрази във фризера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар