сряда, 15 юли 2009 г.

Безглутенов кекс от брашно Mix A Schar




Рецепта:
1. Яйца - 5бр.
2. Захар - 1 каф. чаша около 150гр.
3. Вода - 6 лъжици вода
4. Олио - 4 лъжици
5. Ванилия - 2 бр.
6. Бакпулвер - 1 бр.
7. Брашно Mix A(в което има захар по съдържание) - 250-300гр.
Всичко се смесва докато се получи така наречената осмица. Не много гъсто и не много рядко(типично тесто за кекс).
В чиста тава в която се пекът само безглутенови продукти се намазва с мазнина и се поръсва с брашно Mix B.
След изсипване на тестото се пече около 30-40 мин. на 200-250 градуса.
Отново се изважда докато е топло и добре опечено и се покрива с памучна кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар