Продукти:
200 гр. шоколад (2 по 100 гр.) без глутен - натурални или тъмни
100 гр. масло
100 гр. захар
4 яйца
Разстопяват се на водна баня шоколада (на парченца) и маслото като се бърка.
Отделно се разбиват жълтъците със захарта - до бяло.
Отделно и белтъците - на сняг, може с щипка сол.
В жълтъчната смес постепенно се изсипва шоколадовата, като се бърка, после внимателно се изсипва и белтъчната смес. Леко се разбърква всичко.
Сипва се в кръгла форма с пекарска хартия. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути в средно положение.
Изважда се внимателно и топло може да се поръси с пудра захар.
Студено може да се украси със заквасена сметана или маслен крем.
вторник, 3 май 2011 г.
Шоколадов сладкиш (без брашно)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар