сряда, 18 май 2011 г.

Пролетни рулца/банички с оризови кори



Продукти:
1/2 пакет оризови кори
1-2 моркова
зеле/салата Айсберг
тиквичка/краставица
пресен/стар лук
червена чушка
гъби, соеви кълнове и др. зеленчуци
сол, подправки (кориандър, босилек или др.)
жълтък или размито нишесте
по желание соев сос Тамари (без глутен)
може и наситнено месо (предварително задушено) - пилешко или свинско

Оризовите кори се потопяват за 1-2 секунди в леко топла вода, за да омекнат. Разстила се кората и се слага от плънката от нарязани на тънки лентички зеленчуци (или с белачка). Диаметъра на плънката да е най-много 1-2 см. Зеленчуците могат да бъдат леко задушени или сурови. Леко се посоляват. Слагат се в средата на кората и се оформя пакетче, като се завива кората от двата края, за да не изпада плънката, а в средата се завива стегнато рулце. Крайчето се топва в жълтък/нишесте и се залепва, за да не се отваря.
Пържат се в сгорещено олио до зачервяване. Или се пекат в намазана с олио тава, като се намазват от всички страни с олио.


Няма коментари:

Публикуване на коментар