Продукти:
около 1 кг. кайма
1-2 глави лук
1 яйце
2-3 с.л. царевично брашно
подправки - чубрица, кимион, черен пипер
сол, вода (1/2 ч.ч.)
вътре може и кисели краставички, гъби, морков, чушка - на кубчета
За отгоре:
домати
чушка
маслини, кисели краставички
настърган кашкавал
Правите тестото от каймата с нарязания/настърган лук, яйцето, царев. брашно, сол, подправки и малко вода. Омесва се хубаво и се оставя за около 20 минути да се хомогенизират вкусовете в хладилника. После се разстила в намазнена тавичка или на пекарска хартия. Слага се да се пече за около 30 минути.
Изважда се и се гарнира отгоре с резанчета домати, маслини, краставички и др. Леко се запича за още 10 минути. Отгоре се добавя настъргания кашкавал. Допича се до зачервяване.
сряда, 18 май 2011 г.
Пица от кайма
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
изпробвах я и стана вкусна и инетресна като ястие
ОтговорИзтриванеИзглежда феноменално
ОтговорИзтриванеЮле, радвам се че ви е харесала. Става бързо и за любителите на мръвката е добре дошло. Малкия ми син и без това бели тестото отдолу на другата пица :)
ОтговорИзтриванеМиленка колко ми е познато моят син откакто е на диетата е месояд ха ха ха страхотна е и баба и дядо също я харесаха
ОтговорИзтриванеМомичета,какъв кашкавал използвате,като във всички има глутен? Аз имам сериозна алергия към него.
ОтговорИзтриванеМомичета,какъв кашкавал използвате,като във всички има глутен?
ОтговорИзтриване