вторник, 3 май 2011 г.

Постна дроб сарма с гъби



Продукти:

200 гр. гъби
1 връзка лапад
1/2 връзка пресен лук
1/2 връзка пресен чесън
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. слънчогледови семки (по желание)
сол на вкус
олио

Задушават се гъбите, добавят се нарязаните лапад, пресен лук и чесън, разбъркват се до леко омекване, добавя се измития ориз и 2-3 ч.ч. вода, сол. Вари се до сваряване на ориза - 20-30 минути на съвсем слаб огън - под капак, като се разбърква от време на време. Към края се добавят семките.
Отгоре може да се залее с 2 разбити яйца и 1 кофичка кисело мляко - по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар