Продукти:
3 ч.ч.прясно мляко/вода
1 ч.ч. царевичен грис за качамак
2 с.л. масло
сол на вкус
продукти за гарниране на пица
Приготвя се качамак по начина на опаковката, но вместо вода - с прясно мляко (по-вкусно е). Прясното мляко се довежда до кипене, добавя се маслото и солта. Намалява се котлона. Сипва се качамака по малко, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Вари се до 3-5 минути. Върху пекарска хартия/подмазана тава се разстила качамака.
Отгоре се подреждат продуктите за пица (на вкус) - пресни домати, сирене, кашкавал, лук, чесън, маслини, шунка, босилек...
Пече се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
От Вкусни предложения на Йоли
понеделник, 28 март 2011 г.
Пица с царевично брашно/грис (качамак)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар