сряда, 30 март 2011 г.

Казан диби (подобно на крем-карамел)



Продукти:
8 ч.ч прясно мляко
4 с.л препълнени оризово брашно
4 с.л препълнени царевично нишесте
2 ч.ч захар
1 пакетче ванилия
8 с.л захар

В тава се слага захарта и на слаб огън се разтопява, докато покафенее
Млякото и захарта се слагат на огън докато захарта се разтопи, след това се добавя на струя, разбърканите в отделна купа оризово брашно, царев. нишесте + 2 к.ч вода (за да се разтворят) Оставя се да се сгъсти на слаб огън.
Добавя се ванилията и след 2-3 минути се снема от огъня. Разбива се около 5 мин с миксер, залива се тавичката и се оставя да престои в хладилник една нощ, разрязва се на порции и така се сервира
От Турската кухня на Бг-мама (Суха Мащерка)

Няма коментари:

Публикуване на коментар