Хляба е за хора с проблем към ориза, млякото и яйцата.
Продукти:
0,100 мл вода
0,01 мл зехтин
1 к.л. домашен оцет
1/2 к.л сол
1 к.л с връх фруктоза
0,130 кг брашно Фарина на Shar (изцяло царевично брашно)
1/3 пакетче бакпулвер на Йоткер
1/3 к.л пълна Ксантант гума
Смесват се в една купа течните съставки, а в друга сухите - брашното с бакпулвера, ксантана и фруктозата. Разбъркват се по отделно. Сипват се мокрите върху сухите и се разбъркват. Дозата е за малко хлебче в малка кексова форма. Пече се на 180 градуса до суха клечка, като след 10-тата минута се слага купичка вода във фурната (да не изсъхне).
сряда, 30 март 2011 г.
Хляб без яйца и мляко (с царев. брашно)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар