Продукти:
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 ч.ч.олио или масло
1 ч.ч. намачкан банан(2 средно големи)
1 3/4 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
малко вода
Всичко се смесва и обърква до получаване на гладка смес. Сипва се правоъгълна намаслена, средно голяма тавичка и се пече на 160 гр. за 1 час.
Изважда се сладкиша и като изстине се реже на лентички. Гризините стават по-крехки, ако освен на ленти, се разрежат и по средата, да станат по-тънки ленти, широки около 1 пръст. Нареждат се в по-толяма тава с коричката надолу и се пекат още около 30-40 минутки на слаб огън, пак около 150-160 гр.
вторник, 29 март 2011 г.
Бананови гризини
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар