сряда, 30 март 2011 г.

Толумбички



Продукти:
1 ч.ч. безгл. брашно
1 ч.ч вода
4 с.л масло или олио
малко сол
4 яйца

Водата с мазнината се завира и се дърпа от котлона, сипва се наведнъж цялото брашно със солта и се бърка докато се отлепи от стените на съда. Като изстине се слагат яйцата и се бърка до еднродна смес. Аз сложих малко повече вода, но станаха много леки и възушни, ако слагате повече вода от дозата да е съвсем малко. В горещо олио с шприц се правят толумбите, стават много бързо. Като изстинат се заливат със студен захарен сироп в който може да има 1 ванилия. Аз не пълних в шприца а сложих накрайника му в ъгъла на нова кесия, като я пробих и от там беше по-лесно.
Розалия Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар