четвъртък, 24 март 2011 г.

Курабийки обикновени

















Продукти:

2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
2/3 ч.ч. захар
ванилия/кора от лимон
около 2 ч.ч. беглут. брашно (да се меси и да не лепи)

Смесва се содата в киселото мляко, добавя се олиото и разбитите яйца, после захарта - като се бърка след всяко. Добавя се ванилията, лимоновата кора и брашното по малко. Правят се топчета - 2-3 см, поставят се в намазана тава и се мажат с жълтък отгоре. Наръсват се със захар. Пекат се на 180 градуса в средно положение до розово и леко разпукване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар