понеделник, 28 март 2011 г.

Какаов сладкиш

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар (може и по-малко)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. безглутеново брашно
3 с.л. какао Йоткер
Заливка:
50 гр. масло
2 с.л. какао
3 с.л. захар

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се киселото мляко с угасената в него сода, после и олиото. Сипва се брашното с какаото. Разбърква се добре с вилица. Пече се на 180 градуса до суха клечка, около 25 минути.
Като изстине се залива със заливката. Тя се приготвя от разстопеното масло, захарта и какаото - на тих огън, до разтваряне на захарта, може и 1 с.л. пр. мляко вътре.
Сладкиша, ако се приготви върху пекарска хартия, може да се раздели на 2 части и да се ползва за блатове за торта. За крем би вървял пудинг Ванилия с добавено масло или заквасена сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар