събота, 26 март 2011 г.

Торта Сърце - за Св. Валентин












За блата:
6 яйца
1ч.чаша захар
1ч.чаша безглутенова смес
За крема:
1 пудинг ванилия на Доктор Йоткер
1/2 л. прясно мляко
250 гр.краве масло
1 1/2 ч.чаши захар
За сиропа:
1ч.чаша захар
1 1/2 ч.чаша вода
За украса- по желание:
ягоди, ябълки, банани, киви
портокали,мандарини,
1 пакетче желатин
50гр захар,
смлени орехи,
сладко от ягоди
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на сняг, прибавя се безглутеновата смес и се разбърква внимателно. Изсипва се в намаслена и набрашнена форма. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставя се да се охлади, след което се разрязва на две.
Сварява се захарния сироп. Оставя се да изстине до 35 градуса. Сиропира се първо долната част: студен блат - топъл сироп.
Приготвя се крема: сварява се млякото , добавя се пудинга със захарта . Кравето масло се оставя на стайна температура да се отпусне. Разбива се с миксер и постепенно се добавя изстиналия напълно крем.
Маже се блата с крем. По желание добавяме сладко от ягоди.
Слага се втория блат. Сиропира се, Оформя се с останалия крем. Украсяваме с плодове по желание .
Автор - Галя Дочева

Няма коментари:

Публикуване на коментар