сряда, 30 март 2011 г.

Соленки от парено тесто

Продукти:
250 мл. прясно мляко
80 гр. масло
160 гр. безглут. брашно
3 яйца + 1 жълтък за намазване
120 гр. сирене
Сол
Ким по желание

В тенджера се поставя да заври млякото с маслото и солта. Добавя се брашното и се бърка, докато сместа се отдели от стените на съда. Отстранява се съда от котлона. Бърка се, докато тестото изстине. Прибавят се едно по едно яйцата. След всяко се бърка, докато се поеме напълно от сместа. Добавя се настъргано сиренето.
Шприцоват се малки топчета, с диаметър 2 см. Намазват се с жълтък. Пекат се до златисто върху хартия.
По желание соленките може да се поръсят с ким.
С тази доза, излизат почти 2 пълни тави от тези на печките.
Розалия Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар