сряда, 30 март 2011 г.

Постни сърми с елда



Продукти:

1 неголяма зелка
1 водна чаша сварена елда
1 среден морков
1 глава лук
1 домат
подправки на вкус( магданоз, черен пипер...)

Зелето се слага в кипяща вода и се вари докато омекнат листата. Вадим го, изчакваме да изстине и отделяме листата ( ако не се отделят добре, варим още малко).
Задушаваме моркова, лука и домата, посоляваме на вкус и смесваме със сварената елда и подправките. Правим сърми, подреждаме ги в тенджера и слагаме вода колкото да ги покрие. Задушаваме 20 мин. на бавен огън, ако е необходимо добавяме вода. Може да се приготвят и на пара за около 20- 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар