събота, 12 март 2011 г.

Тирамису





















Продукти:

1 пакет бишкоти Schar
250 грама извара (безсолна) или сирене Маскарпоне - 1 кутия
1 голяма кофичка заквасена сметана (Бор-Чвор) - 400 гр.
100 гр. захар
какао на Йоткер
1 ванилия

На дъното на правоъгълна йена форма (за по-лесно) се подрежда 1 ред бишкоти. Напръскват се с хладко прясно мляко с малко какао (или еспресо кафе с ром - за възрастните).
Приготвя се крем, като се пасират изварата със сметаната, добавя се захарта и ванилията. Трябва да се получи пухкава смес, която се разстила върху бишкотите.
Поставя се още 1 ред бишкоти и отгоре отново крем.
Престоява в хладилника поне 4 часа, за да поемат бишкотите от крема.
Преди поднасяне се поръсва с какао, като за улеснение се ползва цедка.
По желание може да се сложат пресни плодове между бишкотите и крема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар