сряда, 30 март 2011 г.

Царевични пръчки

Продукти:
1 пакет 500гр царевичен грис/брашно
1с.л. сол
олио/масло/
50 гр. натрошено сирене

Сварява се гриса в 1.8 литра вода, слага се 1 с. л. сол преди да сложим гриса, прибавя се олио или масло, но не много, защото после се пържат и ще станат мазни, вари се 2 мин. Слагаме 50 гр. натрошено сирене и тази каша я изсипваме в правоъгълна тава, разстиламе до 1,5 см. и оставяме да изстине хубаво. Става един блат, който се реже на пръчки около 10 см дълги, после ги овалваме в безглут. брашно и ги слагаме в хладилника, още да се стеснат. Като ги извадим от хладилника ги овалваме в яйце и брашно и пържим, като брашното е отвън. Стават и за мезе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар