сряда, 30 март 2011 г.

Алмойшавена



1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. безглутеново брашно
4 яйца
захар и канела за посипване
щипка сол

Прави се парено тесто: след завиране на водата и олиото, се дърпа извън огъня и се изсипва наведнъж брашното със солта, като се бърка непрекъснато. Бърка се до отделяне от стените на тенджерката вече на слаб огън. Слага се настрани, изстива леко и се чукват едно по едно яйцата, като след всяко се бърка до усвояването му. Накрая става хомогенна смес, която се разстила в голяма тава върху пекарска хартия. Разстила се на тънко. Може да се намаже с мас или масло (аз не мазах).
Поръсва се обилно със смесена захар на кристали и канела. Пече се до розово. Тестото се подува в тавата и добива странни форми. Става хрупкаво и сладко.
Става

Няма коментари:

Публикуване на коментар