четвъртък, 17 март 2011 г.

Мързеливки - Добруджанки




Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце (може и без)
1/2 ч.ч. олио
2,5 ч.ч. безглутеново брашно (Плевен или Шаер)
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене

Слага се содата в киселото мляко, добавя се олиото, после яйцето, и безгл. брашно - постепенно като се бърка с вилица. Накрая се слага и настърганото сирене.
Правят се топчета (леко сплеснати) и се редят в намазана с олио тава/пекарска хартия. Пекат се на средно положение в загрята фурната до зачервяване.
Могат да се поръсят със сусам или мак или шарена сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар