събота, 26 март 2011 г.

Крем лимон - Lemon Curd

Продукти:
3 яйца
150 гр. захар
50 гр. масло
1/2 ч.ч. лимонов сок
1 с.л. лимонова кора - настъргана

Яйцата се бият на пяна със захарта, добавя се и поразстопеното масло на парченца. Продължава да се разбърква (с бъркалка за яйца може). Сипва се и лимоновия сок и се бърка до усвояването му. Накрая и кората (може и без).
Слага се в купа на водна баня и се бърка на котлона до сгъстяването му. Пресипва се в бурканчета с винт и може да се съхранява 7 дни в хладилник (има яйца все пак).
Всъщност се получава по-скоро сладко/мармалад от лимони, което е сладко-кисело.
Става за финален слой на торти и за украса на чийзкейк, също на препечена филийка (и без масло). Има особен силен вкус (деца невинаги го харесват).

Няма коментари:

Публикуване на коментар