сряда, 13 април 2011 г.

Пълнена тиква с плодове



1 тиква средна големина /около 3 кг/ се рязва откъм капачето, което се запазва. Изчиства се с лъжица хубаво от семките и се пълни със следната смес:
нарязани на кубчета ябълки/дюли; стафиди; мед - поне 5 с.л. и захар - на вкус; сушени плодове - нарязани /кайсии, фурми, сини сливи, череши, боровинки.../, поляти с ром евентуално; ядки /орехи, бадеми, лешници.../; канела; джинджифил; карамфилче... Всичко се слага на вкус и наличие на продукти. Разбърква се всичката плънка и се слага отгоре капака. Пече се във фурната за около 2 часа /зависи от тиквата/ с 2 чаши вода в тавата, долива се евентуално. Ухае чудесно! Поднася се нарязана на триъгълни парчета със плънката отгоре

Няма коментари:

Публикуване на коментар