Продукти:
1 ч.ч. сусам
1 ч.ч. захар
щипка сол
1 с.л. оцет и 1 с.л. олио
Препича се сусама в печката, на силния реотан, като се бърка постоянно да не изгори. Трябва да стане с карамелов цвят. В тиган се разтопява захарта. Като се разтопи, се добавя щипка сол, оцета и олиото. Предварително в една чашка се объркват и се добавят, но внимателно, че пръска. Веднага се изсипва сусама. Разбърква се и се маха от огъня. Предварително се намокря една дъска със студена вода и се изсипва сместта върху нея и бързо се разстила, докато не се е втвърдило. Това е най-трудното, да се направят тънки. Разстила се с една лъжица, която се топи във вода и се натиска, разстила, и после реже. Като за пръв път може да се пробва с половин доза, заради разстилането, да се види как става.
Розалия Петрова
петък, 1 април 2011 г.
Сусамки
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар