четвъртък, 7 април 2011 г.

Оризови (безглутенови) макарони Болонезе



Продукти:

1/2 пакет оризови макарони Scotti/фиде (китайско)
или безглутенови на Шер/български
1 глава лук
доматен сос (домашен или без глутен)
2 скилидки чесън
250 гр. кайма (прясно смляна)
подправки (босилек, риган, чубрица...)

Сварят се макароните/фидето според опаковката с малко сол.
Отделно се задушава нарязаният лук, каймата, чесъна и малко водичка, добавят се подправките. Към края се сипва и доматения сос. Ври до готовност на месото на слаб огън.
Сипват се отцедените макарони и се разбърква. Отгоре може да се добави настърган кашкавал.
Ястието може да се запече и на фурна, като месото е само леко задушено и се сложи повече течност. Накрая да се залее със сос бешамел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар