четвъртък, 21 април 2011 г.

Италиански сладолед - джелато



Продукти:
3 ч. ч. прясно мляко (може по равно течна сметана и пр. мляко)
3/4 чаши захар
2 с.л. царевично брашно
3 жълтъка
1 шоколад (без глутен) - по желание

Сварете 1 ч.ч. прясното мляко, махнете го от котлона и в него добавете шоколада на парченца. Бъркайте до разтваряне на шоколада. Сипете вътре захарта и царевичното брашно (леко размито в хладка вода). Върнете на котлона и доварете, като бъркате. Разбийте жълтъците, прибавете на тънка струйка към сместта като внимавате да не се пресече и оставете на водна баня за 5 минути, като пак бъркате. След охлаждане замразете в машина за сладолед или фризера, като разбивате през 30 минути.

1 коментар:

  1. Здравейте,относно поста ви за безглутенов козунак в хлебопекарна,може ли да Ви попитам нещо? Пишете,че е на програма 3.13 мин.,но коя всъщност е тя? Имам проблем с приготвянето и на хляб и на козунак. Всичко ми става глетаво и твърдо. Моля да ми помогнете!

    ОтговорИзтриване