четвъртък, 14 април 2011 г.

Лучен хляб



Продукти:

3 големи глави лук
1 чаша ленено семе, смляно
1 чаша суров слънчоглед, смлян или натрошен на ситно
1/2 чаша суров био соев сос (за който сте сигурни , че е без глутен - Тамари)
1/2 чаша студено пресован зехтин/олио
подправки по избор - кимион, чубрица, риган...
може морков или чушка - наситнени
може и сусам

Накълцайте лука на ситно в кухненски робот или блендер (може и на ръка) и го смесете с останалите съставки. Разстелете получената смес върху тавичките на дехидратор, като предварително ги покриете с готварска хартия. Дехидрирайте хляба при температура 40-42С 12 часа, след което го обърнете внимателно от другата страна и след отстраняване на кухненската хартия, продължете сушенето за още 12 часа.
Може да се пече на вентилатор на 100 градуса в средно положение до леко покафеняване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар