За около 15 бонбона
Продукти:
20г масло
6 с.л захар
2 с.л прясно мляко
По желание може да прибавите ядки.
Покриваме тавичка с намаслена хартия
В тиган разтопяваме маслото и прибавяме захарта
Оставяме сместа да се разтопи и да започне леко да карамелизира, но трябва да се бърка постоянно. Ще ви се стори дълго най-вероятно, но бъдете търпеливи. Захарта в началото е твърда и на бучки, после се втечнява. Сега намаляме котлона на средна степен и прибавяме млякото. Сместа се вари до получаването на еднородна светлокафява карамелена маса. По желание може да прибавите ядки. Разлейте в приготвената тавичка и оставете малко да се охлади, но още докато е още топла я нарежете.
сряда, 13 април 2011 г.
Карамелови бонбони(тип Карамел Му)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар