вторник, 5 април 2011 г.

Течен шоколад



Продукти:

300 гр захар
250 гр сухо мляко (става и с AL 110 - безлактозно мляко)
125 гр масло
2 с.л. какао (или брашно от рожков)
1 пак. ванилия, може ядки

В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й. В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му. В дълбок съд се смесват сухото мляко, какаото и ванилията.
Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки. Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар