петък, 1 април 2011 г.

Торта Гараш



Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 пакетче малко масло
4 суп лъжици безгл. брашно
4 суп лъжици какао
1 чаена чаша орехи

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се разстопеното масло. Сместа се разбърква и се слага безгл. брашно с какаото, а накрая и смлените орехи.
Слага се намазана тортена форма и се пече до суха клечка на 170 градуса.
Тортата изстива. Може да се намаже отгоре със заквасена сметана - 1 голяма кофичка със 3-5 с.л. захар и 1 ванилия.
Или се залива със смес от 4 с.л. какао, 50 гр. масло, 4 с.л. захар и 1 с.л. пр. мляко - разтворени на слаб огън или на водна баня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар