четвъртък, 14 април 2011 г.

Ванилов крем



Продукти:

3 жълтъка
50 гр. захар
5 с. л. царевично нишесте или безгл. брашно
2 ч.ч. прясно мляко / вода с добавено АМ, размито във водичка накрая
1 ванилия
1 с.л. масло

Млякото/вода се загрява, докато почти започне да завира.
Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Добавя се царевичното нишесте и се обърква много добре.
Към жълтъците, при непрекъснато бъркане, на тънка струйка се добавя врялото мляко. Сместа се връща в тенджерата и се слага на котлона. Разбърква се непрекъснато докато сместа се сгъсти - 3-4 минути. Добавя се и ванилията. Може да се сложи и малко масло накрая.
Белтъците на сняг може да се добавят при внимателно смесване.
Пак можеш да направиш с водичка, накрая да добавиш АМ с малко вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар