Продукти:
1 ч.ч. безгл. брашно
щипка сол (0,5 ч.л. по рецепта)
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. масло, разстопено
2 яйца
3 с.л. масло отделно
Размесва се брашното със солта в купа, сипва се хладкото мляко и разстопеното масло като се бърка, добавят се и яйцата - разбити предварително. Разбърквава се до гладка хомогенна смес.
В йена/керамична тавичка се запичат във фурната 3-те с.л. масло до розово, като се обмазва тавата. В маслото се сипва разбитата смес. Пече се на 200 градуса за 15-20 минути до покафеняване. Може да се направи и във малки формички.
четвъртък, 14 април 2011 г.
Пудинг от Йоркшир
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар