Блат: 2 яйца, 1/3 ч.ч. захар и повече от 1/2 ч.ч. безгл. брашно. Бият се жълтъците със захарта и малко топла вода до побеляване. Добавя се брашното бавно и белтъците - на сняг. Леко се обърква. Пече се за 15 минути в загрята фурна. Изстива.
Сироп: 1,5 ч.ч. прясно мляко се вари с 1/2 ч.ч. захар и 1 ванилия.
Залива се блата със сиропа и поема поне 4-6 часа.
Отгоре може да се украси с разстопен шоколад с масло в МВ или какао, масло, захар и прясно мляко - разтворени. Или разбита заквасена сметана със захар.
вторник, 5 април 2011 г.
Млечна торта - сочна (Три млека)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар