петък, 1 април 2011 г.

Торта с моркови и банан



Продукти:

1 банан
2/3 ч. захар
1/3 ч. олио
1 и 1/2 ч. настъргани моркови
1 и 1/4 ч. оризово брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч. стафиди
1/2 ч. кълцани орехи
канела, ванилия, инд. орех (подправки по желание)
глазура:
1 и 1/2 ч. пудра захар
1 с.л. масло (маргарин)
ванилия
или заквасена сметана, разбита със захар

Бананът се намачква, добавя се захарта, олиото и морковите.
Отделно се смесват брашното, стафидите, орехите, бакпулвера и подправките. Добавя се банановата смес и се пече за около 30 минути на 200°С (или докато забодена клечка в центъра на сладкиша излезе суха).

След като изстине се намазва с глазурата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар